Категории

Международен младежки фестивал на изкуствата "Музите"

ММФИ Музите - 4-то издание - 05 до 15 юли 2009г.

Стартира записването на участници за международния младежки фестивал на изкуствата "Музите".

Министерство на културата и община Созопол подпомагат талантливи деца. Сдружение "Музите" и община Созопол организират IV издание на ММФИ "Музите" с подкрепата на Министерство на културата и партньорството на НУИИ "Илия Петров" и НУФИ "Филип Кутев".

Фестивал Музите - София 2009

Фестивалът се организира от 05 до 15 юли 2009г. и включва две сесии по 5 дни.

МК финансово подпомага деца, лауреати от конкурси, включени в Програмата на мерките за закрила на деца с дарби за 2009г. – www.mc.government.bg.
На конкурсен принцип от комисия ще бъдат избрани и участници от различни изкуства, на които разходите за нощувките ще бъдат възстановени за успешно представяне във фестивала.

Фестивалните дни се превръщат в арт работилница и традидиционен форум на изкуствата със своя биография и почитатели. Местните жители и многобройните туристи, посетили прекрасния Созопол в този ваканционен период имат възможност да се срещнат с изкуството и да се насладят на изявите на младите таланти. Дискотеки и анимации допълнително ще обогатят събитието.
През 2008г. броят на участниците (българи и чужденци) е бил 650.

Четвъртото издание на фестивала е отворено за нови участници от всички области на изкуствата за участници от 10 до 30 години и предвижда концерти, спектакли, изложби и презентации.

ММФИ "Музите" съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

Изяви:

  • Амфитеатър, читалище, художествена галерия – Созопол.
  • Извън изложбите и концертите участниците могат да се включат в Алея на изкуствата "Музите" в Академия "Музите", които предвиждат пленер за художници и майсторски клас за музиканти.

Заявки за участие на фестивала се приемат на адрес София 1000, ПК 331, както и на е-mail адрес: muzite_fest@abv.bg.

Повече за Фестивала Музите можете да намерите тук.

Заповядайте и Вие! Очакваме Ви!